Öğrenci Evinin 10 Temel Özelliği


Türkiye’de öğrenci olmak başlı başına incelenmesi gereken bir bilim dalıdır. Milyonlarca genç öğrenciye sahip ülkemizin dört bir köşesinde öğrenci evleri fışkırır. Ve o öğrenci evlerinde öyle işler döner ki, ne akıl erer ne de normal bir ev yaşamına benzer. İnternette çokça dönen öğrenci evi gerçeklerini sizin için topladık ve 10 maddede size sunuyoruz.
Biz de öğrenciyiz ama böyle değiliz, diyebilirsiniz. Tabi ki yiyen bulursanız!


1: Her öğrenci evinde muhakkak ‘nöbetçi sistemi’ uygulanır ve günün nöbetçisi, resmi köle statüsünde kullanılır. Yemek sırasında en az elli kere mutfağa gönderilir. Tepe tepe kullanılır.

2: Evdekilerin temel gıda maddeleri yumurta ve patatestir. Bu ikisinin birleşiminden 12 çeşit yemek yapılabilir. Çay yemekten sonra değil, yemekle birlikte içilir.  Pazardan sadece patates alışverişi yapıldığı gün bile olur.


3: Her gece kesinlikle saçma sapan bir tartışma konusu açılır. Sabaha kadar bu saçma konu sanki evrenin en önemli meselesiymiş gibi tartışılır. (Düşünmüyorum o halde yok muyum yani? Dünya döndüğü için mi güzel? Attan inip eşeğe binilir mi?)


4: Her evin muhakkak suyu, çayı deviren bir sakarı vardır. Ha bir de işlerden kaytaran tembeli bulunmaktadır.  Bu ikisi herkesin dilince ve etrafın imrenilecek şahıslarıdır.


5: Kesinlikle ama kesinlikle temiz çatal, kaşık, tava kalmayıncaya kadar bulaşıklar yıkanmaz.  Hatta kirli çatallarda bir kez daha kullanılır.


6: Her sabah derse geç kalınır ve öğle kalkıp okula yemek yemeğe gidilir. Dersin olup olmaması önemli değildir. (Okulun yemeği ucuz olduğu için...)


7: Sınav dönemlerinin favori cümlesi “bu gece yatmayacağım ders çalışacağım” dır. Gece yatılmaz ama ders de çalışılmaz.  Sabahlara kadar ne yapıldığını kimse hatırlamaz.


8: Öğrenci evinin, öğrenci misafirleri de eksik olmaz ve gelen misafire önce “bir kola al da içelim” diye başlanılan ısmarlatma olayına, iyice sövüşleninceye kadar devam edilir. Tabi misafir bir daha bulunur mu bilinmez!

9: Ev genelde bodrum ve giriş katta olduğundan, pencereden girilebilir özelliktedir. (Her ihtimale karşı bir pencere muhakkak içeriden kilitlenmeyerek açık bırakılır.) Dış kapı ise zaten kilitlenmez. Hırsızlık için idealdir ama, garibim hırsız girse ne çalacak.


 10: Ev fertlerinin tamamı Leyla gibidir, yani aşk trafiği yoğundur. Kimininki platoniktir, kafayı yer ve yedirtir, kimi romantik takılır, şiirler ezberlenir, kimi ise akşam ansızın nişanlı olarak eve dönebilir. Zannedersiniz ki Yalan Rüzgarı dizisi bu evde çekiliyor.

Adem Suad / ademsuad@gmail.com

www.Hepsi10Numara.com

0 yorum:

Yorum Gönder