Kanuni Sultan Süleyman'ın Bilinmeyen 10 Resmi


Kanuni Sultan Süleyman bir devre damgasını vurmuş bir lider. Yaptığı kanunlarla dünyadaki tüm yönetim biçimlerini derinden etkileyen Kanuni Sultan Süleyman aynı zamanda iyi bir şair ve Hürrem'le olan aşkı yüzünden de ölümsüz bir aşık. Bu kadar çok özellikleri bir arada bulunduran bir başka lider bulmak oldukça zordur.

Zira hem dünya çapında değişimlere imza atacak, hem edebiyatta sanatta kalıcı işler yapacak bir yönetici henüz dünyaya gelmiş değil. Kanuni Sultan Süleyman sadece bizim ülkemiz tarihi için değil tüm dünya tarihinde çok önemli bir şahsiyettir.
Onun hayatını anlatan kitaplar bütün dünya kütaphanelerini süslemektedir. Avrupanın ve dünyanın bir çok ressamı ve çizeri onun resmini yapmıştır.
Bizim bilmediğimiz bu resimlerin bazılarında at üzerinde bir lider bazılarında ise savaş alanında bir komutan olarak çizilmiştir.
Bazı ressamlar ise Kanuni Sultan Süleyman'ı korkunç bir karakter olarak çizmişlerdir.
O dönemlerde kadınların uyumayan çocukarına "Kanuni Geliyor" diye korkuttuğu rivayet edilsede bu ünlü Osmanlı sultanı korkunç icraatlarla değil, her zaman şiir ve aşkla anılan bir sultan olmuştur.
İşte pek bilmediğimiz Kanuni Sultan Süleyman Portreleri:

1:



2:



3:



4:




5:



6:



7:



8:



9:



10:




Yakın zamanda dünya kamuoyunun Kanuni Sultan Süleymana olan ilgisinin artması ile daha bir çok ilginç resmin ortaya çıkacağını umuyoruz.
Tarihimizi öğrenmek ve tarihimize sahip çıkmak dileğimizle...

Adem Suad
ademsua@gmail.com
www.hepsi10numara.com

1 yorum:

Unknown dedi ki...

3 numara jan sobielski osmanlıya viyana kusatmasında arkadan saldıran polonya kralı

Yorum Gönder