Michael Jackson’ın En Güzel 10 Şarkısı


İngilterede 'Kral" denince akla ülkeleri yöneten krallar ve kraliçeler gelebilir. Ama dünyada Kral dendimi akla tek kişi gelir. O da pop müziğinin kralı Michael Jackson'dan başkası değildir.

Pop müziğinin kralı olarak dünyada milyara yaklaşan albüm satışı yapabilmiş tek sanatçı olan Michael Jackson genç yaşta öldüğü halde arkasında inanılmaz bir müzik kariyeri bıraktı. Pop'un kralı olarak Michael Jackson, henüz çocukken tanıştığı şöhreti, hem müzik dünyasına kazandırdıklarıyla, hem de hakkında çıkan skandal haberlerle sürekli gündemde kaldı, sürekli dünya gündemini tek başına meşgul etti. 1970'li yılların başında başlayan kariyeri boyunca 13 kez Grammy ödülüne layık görüldü ve gerek satış rakamlarıyla, gerekse aldığı ödüllerle müzik dünyasında tüm zamanların en başarılı isimlerinden biri olarak müzik tarihine adını yazdırdı.
Şu anki gençler o günleri pek hatırlamazlar. Ama iletişim imkanlarının sınırlı olduğu, Facebook, Twitter gibi sosyal ağların olmadığı o günlerde milyarlarca insan tek bir insanın takip ederdi. Büyük kral Michael Jackson!ı!
Michael Jackson kısa kariyeri boyunca 14 şarkıyı müzik listelerinde bir numaraya taşıdı ve albümlerinin 750 milyondan fazla kopyası satıldı. Bu rakam ne ondan daha önce geçilebilmişti ne de ondan sonra geçilebilecek bir rakam olacak.
Popun ölümsüz kralını saygı ile anarken onun liste başı şarkılarından seçtiğimiz en güzel 10 şarkısını yıllara göre sıralayarak sizlerle paylaşıyoruz:




1:
"Ben" - 1972
Dinlemek İçin TIKLAYIN


2:
"Don't Stop 'Til You Get Enough" - 1979
Dinlemek İçin TIKLAYIN


3:
"The Girl Is Mine" 1982
Dinlemek İçin TIKLAYIN


4:
"Say Say Say" - 1983
Dinlemek İçin TIKLAYIN

5:
"Bad" - 1987
Dinlemek İçin TIKLAYIN


6:
"I Just Can't Stop Loving You" - 1987
Dinlemek İçin TIKLAYIN


7:
"Dirty Diana" - 1988
Dinlemek İçin TIKLAYIN

8:
"Man In The Mirror" - 1988
Dinlemek İçin TIKLAYIN


9:
"Black Or White" - 1991
Dinlemek İçin TIKLAYIN


10:
"Dangerous" - 1991
Dinlemek İçin TIKLAYIN

Müziğin ölümsüz kralını bu güzel şarkıları ile tekrar anıyoruz. Rahat uyu Kral!

Lilay Koradan
lilaykoradan@gmail.com
www.hepsi10numara.com

0 yorum:

Yorum Gönder