Can Sıkıntısını Gidermek İçin 10 Öneri



Can sıkıntısı nedir? Nasıl bir şeydir? Aslında bunu bilmeyen ve yaşamayan yoktur.Tanımını yapması zor olsa da hepimiz yaşadığımız haliyle tanımlıyoruz. Can sıkıntısı dediğimiz şey,tekdüzelikten kaynaklanan iç sıkıntısıdır. İtiraf etmek gerekir, her şeyin aynı gitmesi biraz sıkıcı öyle değil mi? ''Canım sıkılıyor'' cümlesini çok duyarız, çok kullanırız. Aradığımız bir şeyi bulamayınca canımız sıkılır, sınava girmeden önce canımız sıkılır, yapacağımız işlerin planını çıkaramadığımız için canımız sıkılır, ne yapacağımızı bilemediğimizde canımız sıkılır, her günü aynı yaşamak canımızı sıkar, kötü bir haber alırız canımız sıkılır... Canımız her şeye sıkılıyor. Peki can sıkıntısı hangisi ile tarif edilir? Bana göre bir çok can sıkıntısının nedeni kaygıdır. Kaygılandığımız her şeye canımız sıkılır. En kötü can sıkıntısı tekdüzelikten kaynaklanan can sıkıntısıdır diye düşünüyorum. Ne yapacağını bilememek.. Gelin can sıkıntılarımızı nasıl giderdiğimize bir bakalım;




 Canım sıkılıyor diye dile getirdiğimizde ilk karşılaştığımız tepki ''sıkı can iyidir,kolay çıkmaz'' ya da ''kendini dinleme, boşver geçer''..


Hepimiz duymuşuzdur eskilerden kalma şu sözleri ''tedbili mekan,sıla-i rahim''.Mekan değiştirmekte ferahlık vardır.Sıla-i rahim dediğimiz şey,akrabaları ziyaret etmek anlamına gelir.Eskiler bunu hep söyler ve haklılar.



Evdeki eşyaların yerini değiştirmek can sıkıntısına iyi gelir.Yaşadığımız ortamın tekdüzeliğini bozmuş oluruz.



Meşgul olacağımız işler yapmak.Bunun başında evde hararetli bir temizlik çalışmasına girmek geliyor.




Kimimiz kitap okuyarak,kimimiz televizyon izleyerek,kimimiz resim yaparak bu sıkıcı ruh halinin üstesinden gelmeye çalışır.



Arkadaşlarla kahve içmenin keyfi bir başka güzel olur.Farklı bir ortamda arkadaşlarınızla kahve içmek kesinlikle iyi gelecektir.



Aile bireylerinin ilginç fotoğraflarını çekip bir slayt gösterisi halinde hep beraber izleyebilirsiniz.



Ayrıca ibadet etmenin ya da dua etmenin can sıkıntısına iyi geldiğini birçoğumuz biliyoruz.



Spor yapmak can sıkıntısına iyi gelir.Hem bedenen hem ruhen güzelleştiğinizi göreceksiniz.



Bazen ne yaparsak yapalım can sıkıntısı geçmez.Bu durumda can sıkıntısına bir süreliğine teslim olmak gerekir.Bir süre kendimizi dinlemek ve beklemek iyi gelir.



*

''Can sıkıntısına ne iyi gelir'' sorusuna verilecek cevap kişiden kişiye değişir.Önemli olan bu süre içerisinde kötü şeylere yönelmememiz.En iyi çözüm doğal olandır.Can sıkıntımızı gideren her şey faydalı şeyler olsun.

*



*

Ada Yılmazer

ada_yilmazer@windowslive.com

www.hepsi10numara.com

0 yorum:

Yorum Gönder