10 Adımda Parlak, Canlı ve Gergin Yüzler


Hemen hemen herkesin belli bir yaştan sonra başına dert olan kırışıklıklar, yazacağım çok hesaplı ve çok pratik formüllerle sorun olmaktan çıkacaktır. Kim daha parlak, daha canlı, pürüzsüz ve gergin bir yüze sahip olmak istemez ki?

Kendinize uygun olan maske çeşidini seçerek denemeye ne dersiniz?

Bütün maskeler denenmiş ve olumlu sonuçlar alınmıştır.








salatalik-bakimi

Salatalık ve süt kürü;
Sıkı, parlak ve gergin bir yüz için, bir parça salatalık rendeleyin (2 yemek kaşığı kadar olması yeterlidir). Bir yemek kaşığı süt ekleyerek iyice karıştırın. Karışımın altına süzülen suyu, temizlediğiniz yüzünüze 1 kat sürün kurumasını bekleyin bir kat daha sürün. Bu şekilde 3 kat sürdükten sonra kurumasını bekleyin. Ilık su ie yüzünüzü yıkayın. Cilt tipinize uygun nemlendirici ile yüzünüze nemlendirin. Haftada 1 veya 2 defa yapmanız yeterli olacaktır.





cilt-maskeleri

Leke açıcı yoğurt ve limon maskesi;
Bir yemek kaşığı yoğurda iki damla limon suyu damlatarak iyice karıştırın. Temizlediğiniz yüzünüze sürün (gözaltlarına uygulamayın). 20 dakika bekledikten sonra ılık su ile yıkayın. Cilt tipinize uygun nemlendirici ile işlemi tamamlayın. Haftada bir veya iki defa yapmanız yeterli olacaktır. Lekelerinizin bir kaç uygulamadan sonra açıldığını fark edeceksiniz.



cilt-bakim-ürünler-maskeler

Göz altı morlukları için yoğurt suyu mucizesi;
Yoğurt suyu ile ıslattığınız iki parça pamuğu göz altlarınıza yerleştirin. Bu işlem sırasında sırt üzeri uzanmanız işinizi kolaylaştırır.5 dakika bekledikten sonra yüzünüzü ılık su ile yıkayın.



telkinCDler





canli-ciltler-icin

Botoks etkili elma ve kayısı kürü;
Bir tane kırmızı elmayı çekirdeklerinden ayıracak şekilde dilimleyin, kabuklarını ince soyabilirsiniz.4 tane mevsimine göre taze ya da kuru kayısı ile beraber 1 bardak su ile yumuşayıncaya kadar haşlayın. Doğrayıcı ile püre haline getirin. Temizlediğiniz yüzünüze sürün 20 dakika bekleyip ılık su ile yıkayın. Bu maskeyi haftada bir defadan fazla yapmayın. Gece uyumadan önce yapmanızı tavsiye ediyorum. Kalan püreyi tek kullanımlık parçalara ayırıp dondurucunuzda saklayabilirsiniz.



saglik-cilt-icin

Botoks yapmış gibi gergin, bebek teni gibi yumuşak, sağlıklı bir cilt için tamamen doğal bir maske;
1 yumurta sarısı, 1 tatlı kaşığı limon suyu, 1 tatlı kaşığı süt, 1 tatlı kaşığı bal ve bir çimdik tuz. Bütün malzemeleri iyice karıştırın. Temizlediğiniz yüzünüze 1 kat sürün 10 dakika bekleyin, 2. katı sürün 10 dakika bekleyin, 3. katı sürün 10 dakika bekleyin. Yüzünüzü ılık su ve cilt tipinize uygun sabun ile yıkayın. Cilt tipinize uygun nemlendirici ile yüzünüzü nemlendirin. Bu maskeden hemen sonra yüzünüzdeki değişikliği fark edeceksiniz. 15 günde bir yapmak parlak ve pürüzsüz bir cilde sahip olmanız için yeterli olacaktır.



güzel-olmak

Yağlı ciltler için yumurta akı ile peeling;
Yumurta akına bir iki damla limon damlatarak iyice çırpın. Temizlediğiniz yüzünüze sürün ve kurumasını bekleyin. Bir kat daha sürün tekrar kurumasını bekleyin. Peeling işlemi yaparak ılık su ile yüzünüzü yıkayın. Cilt tipinize uygun sabun tercih edin. Uygun nemlendirici ile yüzünüzü nemlendirin.



cilt-mesaj

Kuru ciltler için yumurta sarısı ile peeling;
Yumurta sarısını iyice çırpın temizlediğiniz yüzünüze sürün(göz altlarına sürmeyin).Kuruduktan sonra peeling işlemini yapın ve ılık su ile yıkayın. Cilt tipinize uygun sabun kullanın. Nemlendirici ile yüzünüzü nemlendirip işlemi tamamlayın.

YUMURTALI PEELİNG İŞLEMİ cildinizi ölü hücrelerden arındırır. Tercihen haftada bir veya iki defa yapılabilir.



en-etkili-cilt-bakim

Maden suyunun cilde faydalı olduğunu biliyor muydunuz?
Her sabah maden suyu ile yüzünüzü yıkar veya silerseniz cildiniz canlanır parlak bir renge sahip olur.



cilt-bakimi

Ayva çekirdeklerinden gelen ipeksi yumuşaklık;
Üç ya da 4 tane çekirdeği 2 yemek kaşığı suyun içerisinde 1 gün bekletin. Su jöle kıvamına geldikten sonra temizlediğiniz yüzünüze iki kat sürün.15-20 dakika bekleyin ve ılık su ile yıkayın.



pürüzsüz-cilt

Kahve telvesinin cildimize yumuşaklık ve parlaklık verdiğini biliyor muydunuz?
İçmiş olduğunuz kahvenin telvesini temizlemiş olduğunuz yüzünüze sürün.5-10 dakika bekleyin ve ılık su ile yıkayın. İpeksi yumuşaklığı hemen fark edeceksiniz.

*

Ada Yılmazer

Cilt ve Bakım Uzmanı

ada_yilmazer@windowslive.com

www.hepsi10numara.com

*

0 yorum:

Yorum Gönder