Sevenlerinin Ölmediğini Düşündüğü 10 Kişi


Ölümsüz olmak her insanın rüyası. Bir de hayranı oldukları insanları ölümsüz yapmak isteyen insanlar var. Elvis Presley gibi müzisyenler, Hitler gibi diktatörler, Hz İsa gibi peygamberlerden oluşan bu listede de bakın kimler var:


Tupac Shakur
1971-1996

Tupac bir silahlı tarama sonucunda öldürülen bir rap şarkıcısı. Cinayet halen çözümlenmediği için, kimin sorumlu olduğu konusunda bir çok teorinin türemesine de sebep oldu. Bir çok Tupac fanı onun hala hayatta olduğunu iddia ediyor. Bu dedikodular Tupac’ın ölümünden sonra 8 tane daha albümünün çıkması ile ateşlendi. Tesadüfen bu 8 albümden ilkinde yer alan “Blasphemy” adlı şarkıda Tupac “Kardeş vurulur ve geri dirilmiş olarak geri döner” sözünü söyler şarkısında.


Andy Kaufman
1949-1984
Taxi isimli TV dizisindeki Latka rolü ile meşhur olan komedyen Andy Kaufman 35 yaşında akciğer kanserinden vefat etti. Öldüğü güne kadar hastalığını bir sır gibi saklı tuttuğu için, ölüm haberi bir çok hayranı tarafından bir tür kötü şaka sanıldı. Komedyen ortağı Bob Zmuda, Kaufman ile öldüğünü şaka olarak yapmayı daha önce tartışttıklarını ve bu onun bu fikire aşırı derecede takıntılı olduğunu itiraf etti. Ancak 1999 yılındaki bir röportajda Zmuda “Andy Kaufman öldü. Elvis ile bir kamyon parkında değil” diye bir beyanda bulundu. Ama ne olur ne olmaz diye Kaufman’ın arkadaşları 20.ölüm yıldönümünde “Eve Hoşgeldin Andy” partisi verdiler. Ancak onur konuğu boy göstermedi.
Elvis Presley
1935-1977
Ölümünden beri binlerce kez görüldüğü iddia edildi Kral’ın. Cenazesinde Elvis’in babası Vernon, tabuttaki naaşın oğluna benzemediğini söyledi. Elvis’in “üst katta” olduğunu ve “Gelen insanlara birşeyler göstermemiz gerekliydi” diyerek kafaları karıştırdı. Presley ayrıca Hugh Schoenfield tarafından yazılan ve dönemin yankı uyandıran kitabı The Passover Plot’tan da çok etkilenmişti. Bu kitaba göre Hz. İsa’nın ölüp de dirilişi tamamen sahteydi ve onu geçici olarak ölü gösteren bir ilaç ile sağlanmıştı. İlaçlara uzak olamayan Elvis’in bu tip bir oyun çevirmiş olabileceği yaşadığı teorilerinden biriydi.
Jim Morrison
1943-1971
Mart 1971′de The Doors grubunun vokalisti şiir yazmak üzere Paris’e taşındı. 2 Temmuz Cuma günü, Morrison kız arkadaşı Pamela Courson’a sinemaya gittiğini söyleyerek dairesini terketti. Pazartesi günü Courson, Elektra Records’un temsilcisi Bill Siddons’ı arıyarak Paris’e gelmesini söyledi. Siddons vardığında Courson’ı mühürlü bir tabut ve elinde Morrison’ın kalp krizinden öldüğü yazan bir ölüm sertifikası ile buldu. O haftasonu ne olduğu tamamen bir sır olarak kaldı. Sertifikada yazan kalp krizinin aksine, dedikodularda Morrison’u aşırı doz uyuşturucu ve alkolün öldürdüğü söyleniyordu. Doğrulanamayan raporlarda geçen şarkıcını o haftasonu bir uçağa bindiği iddiası onun hala yaşadığı inancını kuvvetlendirdi. The Doors klavyesicis Ray Manzarek bile 1973 yılındaki röportajında şu beyanda bulundu: “Bugüne kadar adamın nasıl öldüğünü bilmiyorum, aslında ölüp ölmediğini bile bilmiyorum. Hiç kimse Jim Morrison’ın bedenini görmedi. Mühürlü bir tabuttu. Kim bilir? Jim’in nasıl öldüğünü kim bilir?
Adolf Hitler
1889-1945
30 Nisan 1945 günü Hitler ve bir günlük eşi Eva Braun, Reich Şansölyeliğinin altındaki sığınakta intihar etti. Ertesi gün Alman radyoları Führer’in askerlerinin başında savaşı yönetirken öldüğünü duyurdu. Sovyet haber ajansı Tass bu raporu alıp “Hitler’in ölüm haberi yayarak Alman Faşistlerin Hitler’in göz önünden çekilip yeraltına çekilmesini istediklerini” ekledi. Temmuz ayında yapılan Potsdam Konferasında Joseph Stalin Hitler’in İspanya ya da Arjantin’e kaçtığı konusunda  inat ve ısrar etti. Bu sırada Ruslar Hitler ve Braun’un bomba kraterine gömülmüş kalıntılarını ele geçirmişlerdi. 1968 yılında Sovyet otopsi raporları yayınlandığında, cesetlerin diş yapısı kayıtlarına göre Hitler ve Braun olarak tanımlandığı ispatlandı. Bu kanıta rağmen Hitler’in dünyada görüldüğü iddaları devam etti.
Düşes Anastasia
1901-1918
Rusya’nın son şarı 2. Nicholas’ın en genç kızı, komünist infazcılar tarafından ailesinin geri kalanı ile birlikte kurşuna dizilmişti. Ancak yıllar içinde bir çok kadın kendisini Anastasia olarak ilan etti. Bunlardan en meşhuru, 1920 senesinde bir Berlin kanalından kurtarıldıktan sonra Anastasia olduğunu iddia eden Anna Anderson idi. Daha sonraları Romanov ırkından olup 1984′te ölene kadar yaşadığı Virgina’dan olup Jack Manahan ile evli olduğunun ispat edildiği bir dava kaybetti. Ancak ölümünden 10 yıl sonra Anna Andeson Manahan’a yapılan DNA tesinde aslında Romanovlardan değil de Polonya’lı aile Schanzowskis’den olduğu ortaya çıkmıştır.
Jesse James
1847-1882
1948 yılında, 100 yaşındaki Oklahoma’lı J.Frank Dalton, 66 sene önce resmi kaynaklara göre Robert Ford tarafından öldürülen Jesse James olduğunu duyurdu. Dalton, James konusunda uzman iki yazar olan Robert Ruark ve Rudy Turilli’yi bile bu konuda ikna etmeyi başarmıştı. Jesse James kanunun peşini bırakması için kendi ölümünü planlamıştı. Onun yerine bir başka kaçak olan Charlie Bigelow öldürülmüştü. Ayrıca iddiaya göre Ford’un vurduğu ceset James’in annesini gösterildiğinde “Hayır beyfenediler, bu benim oğlum değil” demişti. Ancak 1995 senesinde Jesse James’in mezarında yapılan DNA testi, Ford’un öldürdüğü kişinin gerçekten Jesse James olduğunun ispatıydı.
1. Alexander
1777-1825
Saltanatının sonlarına doğru Rus çarı, ailesi ve dostlarına tahtından feragat etmek istediğini belirtmişti. 1825 kışında bir Kırım gezisi sırasında Alexander sıtma ya da veremden bir anda öldü. Yakınlardaki bir kaskete defnedildi. Bu şüpheli ölümü sonucunda Alexander’ın ölümünün kandırmaca olduğu ve kendisinin ortadan kaybolduğu iddaları gündeme geldi. Hatta 1864 senesinde Sibirya’da ölen Feodor Kuzmich adındaki gezgin din adamının, eski imparator olduğu söylentileri çıktı. Çarın ölmediği söylentileri 1925 senesinde Sovyetlerin mezarını açıp da içinde bir ceset bulmamaları ile kuvvetlendi.
Louis XVII
1785-1795
Fransa tahtının veliahtı, Fransız Devrimi sırasında zindanlarda tüberkülozdan öldü. Ölümü duyurulmadan önce bile taht sempatizanları tarafından zindanlardan kaçırılıp, yerine bir benzerinin yerleştirildiği iddiaları ortaya atılmıştı. Hapishanecinin karısı Madam Simon, Louis’in kirli çamaşır sepetlerinden birinde kaçırılıp, yerine çilli bir çocuğun konulduğunu iddia etmişti. Geçen yıllarda yüzlerce kişi kendisini 17. Louis olarak iddia etti ama o hiç ortaya çıkmadı.
Hz. İsa
1 Milyardan fazla insan, Hz. İsa’nın ölümden dirildiğine inandığı komplike bir durum bu. Ama burada önemli olan Hz. İsa’nın dirilişi değil, daha sonra olanlar. Hristiyanlığa göre Hz. İsa dirildikten sonra dünyayı terkederek cennete yerleşti. Ancak bazı insanlara göre çok uzun bir süre daha yaşamaya devam etti ve de, inanın ya da inanmayın, Amerika’ya gidip oradaki insanlara yeni bir İncil öğretti. Tabii buna inanan insanlar Mormonlar. Bir de Hz. İsa’nın Mary Magdalene ile evlenip çoluğa çocuğa karıştığına inananlar var. Müslümanlığa göre ise Hz. İsa hiç zulüm görmedi ve çarmıha gerilmeden önce Allah tarafından ona ihanet eden Yahuda ile yer değiştirildi. Allah ise onu kendi katına aldı. Kıyameti haber etmek için ise dünyaya geri dönmeyi bekliyor.
Kaynak link: http://www.mentalmasturbasyon.com/kisiler/olmedigine-inanilan-10-kisi/

0 yorum:

Yorum Gönder