Sezai Karakoç'tan 10 Anlamlı Söz



Sezai Karakoç yaşayan en büyük şair ve düşünce adamlarımızdan. Onu sadece Mona Roza ya da Sürgün Ülkeden şiirleri ile tanıyabilirsiniz. Oysaki o "Diriliş" adını verdiği medeniyet kavramını yazan, araştıran, anlatan derin bir düşün adamıdır.

Atatürk’ten 10 Yaşam Sırrı


Atatürk’ün karizmatik, devrimci, yenilikçi, vizyon sahibi bir lider olduğu konusunda çoğunluk hemfikir. Onun bu özellikleri o dönemin eğitim sisteminden ziyade kendi kendini yetiştirerek ve çok okuyarak kazandığını biliyoruz.

En Güzel 10 Kişisel Gelişim Kartı

Genç Gelişim dergisi ekibi tarafından hazırlanan kişisel gelişim kartlarında; kişisel gelişim dünyasının en güzel sözleri yer alıyor.

Mevlana’dan En Güzel 10 Hikaye


Filozofun Körlüğü

Kur’an okuyan biri, Mülk Suresi’nin son ayetini okuyordu. Yani, “Suyu kaynağından keser, yerin derinliklerinde gizler, kupkuru bir hale getirirse, Allahu Teala’dan başka kim tekrar getirebilir?!” ayeti­ni. Aşağılık ve hor bir felsefeci, okulun yanından geçerken bu ayeti duydu, hoşuna gitmedi. Dedi ki:
- Suyu külünkle biz çıkarırız. Bel ve kazma ile yerin ta dibinden kaynatırız.

Google’den 10 Başarı Sırrı


Tüm internet kullanıcılarının her gün defalarca ziyaret ettiği Google’nin kısa zamanda elde ettiği başarını nelere bağlı olduğunu merak ettiniz mi hiç. İşte o 10 sır:

Sevenlerinin Ölmediğini Düşündüğü 10 Kişi


Ölümsüz olmak her insanın rüyası. Bir de hayranı oldukları insanları ölümsüz yapmak isteyen insanlar var. Elvis Presley gibi müzisyenler, Hitler gibi diktatörler, Hz İsa gibi peygamberlerden oluşan bu listede de bakın kimler var: